ankelouwerse.mobi

Curriculum Vitae


ANKE LOUWERSE

Anke Louwerse werd geboren in Den Haag. Zij woont en werkt sinds 1973 in Amsterdam op het monumentale Karthuizershofje. Sinds haar vroege jeugd interesseert zij zich in het bijzonder voor het maken van portretten.

OPLEIDING

Van 1970 tot 1973 volgde zij lessen aan (Psychopolis) de Vrije Akademie bij Jan Sierhuis, Nol Kroes, Hessel de Boer en Anton Martineau. Van 1973 tot 1978 studeerde zij aan de 1e-graads lerarenopleiding van de Rietveld-academie.

Leraren waren o.a. Theo Michels, Jaap Kruyff, Jaap Ploos van Amstel en Eric de Nie. Naast de portretkunst, die haar grote liefde bleef houden, ontdekte zij ook het werken naar model.

TECHNIEKEN

In haar vrije werk dat een losse maar trefzekere indruk maakt, gebruikt zij de volgende technieken. Olieverf op doek, olieverf op papier, acryl op papier, aquarel, soft-en oilpastelkrijt gouache,pen/inkt.De formaten waarop zij werkt variëren van heel klein, 10 tot 15 cm, tot formaten van meer dan een meter in het vierkant.

ACHTERGROND

Anke Louwerse is parttime werkzaam als docent tekenen / modeltekenen aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkt zelf wekelijks naar model, enerzijds als blijvende inspiratie om zich verder te ontwikkelen, anderzijds als noodzakelijke inspiratie voor het lesgeven.

Exposities


Sinds 1978 exposeert Anke Louwerse regelmatig.

Solo- en groepstentoonstellingen o.a.

Pasqualerie in Amsterdam, tekeningen en portretten Zenith Gallery in Bussum De spirituele mens centraal.

Galerie Bloemrijk Vertrouwen te Aldtsjerk, dubbelexpositie met Jan Bisschop Vrouwen.

In de jaren ‘80 en ’90 vond er een intensieve samenwerking plaats met Corpus Acrobatic Theatre (voorheen Satya) en een groep kunstenaars.

E.e.a. resulteerde in diverse olieverf-werken op papier en een Groeps-tentoonstelling: Satya. Ateliers Driebergen in 1991.

Sinds 1992 lid van Landelijk Kunst- genootschap de Ploegh in Soest.

1996 Een goed portret is geen gezicht, in Museum Flehite in Amersfoort.

2000 Wij zijn niet bang in de Zonnehof in Amersfoort.

2007 Kunst Cash & Carry de Ploegh en Kunstliefde in Utrecht.

Vanaf 1999 tot heden:

Atelierroute 0pen Ateliers Jordaan
deze vindt jaarlijks tijdens Pinksteren plaats in de Amsterdamse Jordaan. U kunt dan vrijblijvend de ateliers van Anke Louwerse en haar collega's bezoeken.

Werk is o.a. aangekocht door de Kunstuitleen in Amersfoort en diverse particulieren.

Werken zijn o.a. te koop en te huur via de S.B.K. Kunstuitleen Gooi en Eemland en ook op www.galerie.nl-ArtOlive

.

Entree